Een concept aanbod kan gebaseerd worden op verschillende routes van werken

Per getoonde route geldt een andere manier van werken en ontstaat een andere output uit de F€IN berekeningen. Route 1, 2 en 3 levert vooral input voor bewonerscommunicatie. Duidelijk wordt welke bewoners precies welk voordeel hebben. De corporatie kan de nog redelijk geachte huurverhoging preciezer bepalen. Het VvE bestuur kan preciezer bepalen welk huishouden in staat is welke bijdrage te betalen voor rente en aflossing van een lening voor energiebesparende maatregelen.

In route 4 wordt op basis van woonlastenberekeningen onderzocht welke technische varianten na renovatie tot welke nieuwe energiekosten leiden . Bewoners is nog niet  gevraagd welke energiekosten zij hebben. In tabellen wordt voor de tien gestandaardiseerde bewonersprofielen van F€IN Lab het resultaat van een technische variant in beeld gebracht.

Route 5 geeft weer, door het aanwezig zijn van de energieverbruiksgegevens per adres, hoeveel huishoudens een bepaalde energiebesparing in Euro’s hebben. Handig voor VvE’s die daarmee beter kunnen inschatten of lenen voor energiebesparing haalbaar is.

Route 6 is een sterke communicatie tool om met individuele bewoners te kunnen bespreken wat zij besparen bij toepassing van een of meer technieken. Een handig tool om mensen met betalingsproblemen in huurwoningen te kunnen laten zien wat er na renovatie met hun woonlasten gebeurt. VvE’s zien per adres of bewoners rente en aflossing kunnen betalen.

Sluit Menu